„Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на

...
„Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на
Коментари Харесай

Нинова: С ветото си президентът дава златен шанс да надделее здравият разум

„ Изпратихме 2017 година под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания “.

Това написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила. По думите й английският вестник "Гардиън " и немският "Ди цайт " ни дефинират като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава отпред на председателството. Тя акцентира, че сме почнали 2018 година с отрицателния разбор на френския "Журнал дю Диманш " който написа: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е на всички места ". „ Този път оценките не са от "лошата " Българска социалистическа партия, която желае да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в Европейски Съюз -Германия, Франция, Англия. Защо мълчите, господин Борисов. Вие имате голямо въздействие в европейските столици. Отговорете на тези обвинявания към страната ни. Сигурно няма да го извършите и повода е разказана в "Ди Цайт " корумпирани, само че послушни ", написа ръководителят на левицата.

Според нея това коства 10 милиарда лв. годишно, които се крадат от българската стопанска система, българските фамилии и семейства. По думите й корупцията е в основата на крещящата беднотия и неправда. Нинова изяснява, че по-важно даже от външните отзиви е това на българския народ, който слага корупцията на челно място в класациите на най-тежките проблеми за живота му. „ Вместо държавното управление на Борисов да прогледне действително за този проблем, имитира дейности “, разяснява тя. По думите й признатият по Коледа антикорупционен закон е избран от авторитетно френско издание по този начин: "направо може да ви разсмее ".

Лидерът на Българска социалистическа партия написа още, че за европейската общност корупцията в България към момента стряска Брюксел и класира България измежду трите най-корумпирани страни в Европа. „ Така стартира българското председателство, за жалост. Но още не е късно да се вземат ограничения. Президентът Радев дава златен късмет на държавното управление и болшинството в Народно събрание с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разсъдък и същинското предпочитание за битка с корупцията да надделее “, декларира Нинова. Според нея поддръжката за ветото би било единствено една стъпка в вярната посока, а втората би била да се чуят причините на Българска социалистическа партия при вота на съмнение за корупцията на държавното управление на Борисов. „ Не се ли оправим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - беднотия, опазване на здравето, обучение, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или държавното управление на Борисов ще ни тегли все по-надолу “, заключва Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР