Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на

...
Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на
Коментари Харесай

Нинова: С ветото си президентът дава златен шанс да надделее здравият разум

Изпратихме 2017 година под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания.

Това написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й английският вестник " Гардиън " и немският " Ди цайт " ни дефинират като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава отпред на председателството. Тя акцентира, че сме почнали 2018 година с отрицателния разбор на френския " Журнал дю Диманш ", който написа: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е на всички места ". 

„ Този път оценките не са от " неприятната " Българска социалистическа партия, която желае да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в Европейски Съюз - Германия, Франция, Англия. Защо мълчите, господин Борисов. Вие имате голямо въздействие в европейските столици. Отговорете на тези обвинявания към страната ни. Сигурно няма да го извършите и повода е разказана в " Ди Цайт ": " корумпирани, само че послушни ", написа ръководителят на левицата. Според нея това коства 10 милиарда лв. годишно, които се крадат от българската стопанска система, българските фамилии и семейства.

По думите й корупцията е в основата на крещящата беднотия и неправда. Нинова изяснява, че по-важно даже от външните отзиви е това на българския народ, който слага корупцията на челно място в класациите на най-тежките проблеми за живота му.

„ Вместо държавното управление на Борисов да прогледне действително за този проблем, имитира дейности “, разяснява тя. По думите й признатият по Коледа антикорупционен закон е избран от авторитетно френско издание по този начин: " напряко може да ви разсмее. " Лидерът на Българска социалистическа партия написа още, че за европейската общност корупцията в България към момента стряска Брюксел и класира България измежду трите най-корумпирани страни в Европа.

„ Така стартира българското председателство, за жалост. Но още не е късно да се вземат ограничения.

Президентът Радев дава златен късмет на държавното управление и болшинството в Народно събрание с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разсъдък и същинското предпочитание за битка с корупцията да надделее “, декларира Нинова. Според нея поддръжката за ветото би било единствено една стъпка в вярната посока, а втората би била да се чуят причините на Българска социалистическа партия при вота на съмнение за корупцията на държавното управление на Борисов.

„ Не се ли оправим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - беднотия, опазване на здравето, обучение, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или държавното управление на Борисов ще ни тегли все по-надолу “, заключва Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР