Изпращането на бомбени заплахи по електронната поща цели създаването на

...
Изпращането на бомбени заплахи по електронната поща цели създаването на
Коментари Харесай

Мирослав Стефанов: Бомбените заплахи целят създаването на хаос

Изпращането на бомбени закани по електронната поща цели основаването на безпорядък и прекъсването на работата на институции. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Мирослав Стефанов, ръководител на Българска асоциация по киберсигурност.

Заплаха за бомба беше изпратена през вчерашния ден на служебни електронни пощи в Българска национална телевизия. Писмо с сходно наличие са получили 4 летища - София, Пловдив, Варна и Бургас, както и няколко други медии. След осъществените инспекции на нито едно от местата не беше намерено взривно устройство.
Мирослав Стефанов - ръководител на Българска асоциация по киберсигурност: Получаването на тези имейли цели да се спре работата на тези институции, защото действително няма събитие, с изключение на приемането. Това е като сигналите за бомба, получавани преди време в учебните заведения.
Според него ще бъде оголен изпращачът на заканите. През почивните дни такива са получени и в Съединени американски щати.
Мирослав Стефанов - ръководител на Българска асоциация по киберсигурност: Обществото ще би трябвало да свикне с приемането на повече имейли и случването на безпорядък.
Стефанов разяснява и приключването на данни от Национална агенция за приходите. Вижте повече във видеото.
 Продължава следствието на бомбените закани против медии и летища Продължава следствието на бомбените закани против медии и летища
Експертите по киберсигурност не престават следствието на бомбените закани, които бяха получени по и-маил в Българска национална телевизия както и на електронната поща на вестн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР