"Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси.

...
"Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: От папата до Белия дом дадоха оценка на България


"Изпращаме сполучлива година, с огромен растеж на стопанската система, постоянни финанси. От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценка на България. Повишение трайно на приходите. Етнически мир. Регионите са в напредък. Големите инфраструктурни планове се строят. Ето виждате, всички кметове са получили, само че желаят и още. Заводите работят. Избори минаха, няколко, сполучливи за нас... ", заключи министър председателят Бойко Борисов пред медиите в Михалково, където бе на ревизия преди откриването на готовата права Кричим-Михалково-Смолян.

"Пътят е прелестен ", похвали той строителите. И заръча на работодателите им: "Трябва да ги браним служащите, като зеницата на очите си, тъй като те дават Брутният вътрешен продукт ".

Борисов заключи също, че корупцията се вижда при кого е и даде образец, че сегашният път до Михалково е 38 км за 46 млн. лева, до момента в който при ръководството на социалистите са били построени единствено 17 км, само че против много по-сериозната сума от 240 млн. лева

"Ето я корупцията! ", възкликна Борисов и направи сравнението с предходното ръководство преди ГЕРБ.

Премиерът разяснява, че всеки нов път в Родопите отваря планината и за туризъм, и за търговия, изключително към Гърция, а локалните хора му подсетиха, че от години чакат това, тъй като така и така в Смолянско единственият превоз е на четири колела. Таза този третокласен път е съществена пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курорта „ Пампорово “. Участъкът обезпечава и бърз достъп до път І-8 Пазарджик - Пловдив.

„ Това е извънредно значим пробив за Смолян, за бизнеса, за целия район, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко към този момент е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено. Ето и мрежи – с цел да може да защищават през пролетта, като дойдат срутищата “, означи министър председателят Борисов. Той посочи, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и по-късно е била построена огромната подпорна стена.

Борисов съобщи, че строително-ремонти действия по сектора завършват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди този момент е имало извънредно тесни трасета, по които не е могло да се завива. А сега и пешеходците се движат умерено, поради разширения и направени тротоари.

Министър-председателят добави, че следващата година по това време ще има още един пробив за Гърция – към Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна изгода за бизнеса и туризма в района.

В родопското село, където министър председателят дойде с джипа си и зам.-регионалния министър Николай Нанков, го чакаха локални кметове от близките обитаеми места дружно с бластния шеф на Пловдив Дани Каназирева, ръководителя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и народен представител от района, кмета на Смолян Николай Мелемов.

Възрастен родопчанин пък посрещна джипа на премиера с обръщението: "Ваше високоблагородие ".

Борисов обаче го скастри: "И аз съм селяндур от Банкя, като тебе! "

После се здрависа с дамите, посрещачки, които бяха довели внуците си, а при представянето си обявяваше: "Приятно ми е, Бойко! ", което заедно предизвикваше смях. Подаръците от кметове и локални пък показваше обществено, с цел да го обвиянт, че взима подкуп. Сред даровете бяха бутилка минерална вода, бележник, календар и рисуван пейзаж от Широка лъка. Кметът на селото благодари за парите, отпуснати за ремонта на остарялото учебно заведение, а кметът на Доспат пък се оплака, че се надявал на 4 млн. за модернизирането на центъра на града, пък получил единствено 1,5 млн. Борисов пък му сподели, че е било напряко "неприлично предложение ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР