Изпращаме едни подготвени млади хора, за да се обучават на

...
Изпращаме едни подготвени млади хора, за да се обучават на
Коментари Харесай

Каракачанов и началникът на отбраната адм. Ефтимов пожелаха успех на пилотите на новия боен самолет

Изпращаме едни готови младежи, с цел да се образоват на нова техника. Това е бъдещето на българската авиация. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността през днешния ден, 5 юни, на среща с първите четирима български водачи, които отпътуват на образование в Съединени американски щати за асимилиране на новата оръжейна платформа - аероплан Ф-16 Блок 70, която ще бъде въведена на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС). Това са майор Стоян Петков, капитан Александър Велинов, капитан Тодор Тодоров и старши лейтенант Симеон Георгиев от военното формирование 28 000 Граф Игнатиево. „ При цялото ми почитание и с най-хубави усеща към самолетите МиГ-29 и останалата ни бойна техника, бъдещето ни е друго и към този момент залагаме на нов вид военен аероплан. Пожелавам им триумф, да бъдат здрави, и съм убеден, че ще се оправят с всички провокации “, добави още министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността. Той подари на четиримата военнослужещи дребни икони на Свети Георги, настойника на българското войнство, с благопожелание да ги закриля и да им дава сили и убеденост.

Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков показа в резюме четиримата военнослужещи и акцентира, че са виновни и готови, с цел да преминат сполучливо през цялото образование в няколко американски военни бази.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също пожела триумф на първата група водачи от Военновъздушни сили, които отпътуват за образованието в Съединени американски щати. Той акцентира, че Щабът на защитата и Военновъздушни сили с поддръжката на Министерството на защитата ще вземат решение всички зародили въпроси към престоя и образованието им, както на тях, по този начин и на идващите водачи, тъй че те да могат да се концентрират единствено в подготовката си.

Най-старшият от групата майор Стоян Петков съобщи: „ Отговорни сме, знаем, че това, с което сме се заели, е съществено и ще се оправим “.



Усвояването на новата авиационна техника ще се прави посредством профилирана подготовка на българските военнослужещи в разнообразни военновъздушни бази на територията на Съединени американски щати, по график и стратегии, употребявани при подготовката на водачите от американските Военновъздушни сили.

В началото българските водачи ще преминат 9-седмично образование по профилиран британски език, което ще се организира в Центъра за езиково образование във Военновъздушна база „ Лекланд “, Сан Антонио, Тексас. След сполучливото довеждане докрай на курса ще стартира главната им подготовка по привикване за осъществяването на полети на аероплан Ф-16. Тя ще продължи към 3 години и 4 месеца.

Обучението на българските военнослужещи ще включва няколко съществени стадия и ще премине в подготвителните центрове за летателна подготовка на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, които са на послушание на така наречен Командване за образование и подготовка (Air Education and Training Command) и са дислоцирани в южните централни и западни елементи на страната. Пилотите ще преминат цялостните стратегии за подготовка на витломоторен аероплан Т-6 Тексан и на реактивен аероплан Т-38 Талон, който ще подсигурява сполучливото прекосяване на аероплан Ф-16. Продължителността на образованието на тези два самолета е почти една година. Основният и най-продължителен стадий от подготовката на българските водачи ще бъде по привикване на аероплан Ф-16. По време на образованието си в Съединени американски щати те ще преминат и характерни подготовки, които включват тренировки на хипербарна камера (Physio Hypoxia Training) и на центрофуга, които ще подсигуряват тяхната физическа валидност и устойчивост на високи претоварвания при образованието на аероплан Ф-16.



Майор Стоян Петков е шеф на щаба на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2007 година Националния боен университет „ Васил Левски “, специалности „ Летец водач за Военновъздушни сили “ и „ Организация и ръководство на ОТФ от Военновъздушни сили “. През 2009 година е приключил образование по програмата на Съединени американски щати за подготовка на управителни фрагменти за авиацията във Военновъздушна база „ Кълъмбъс “, Мисисипи, Съединени американски щати, а през 2017 година - Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили във Военновъздушна база „ Максуел “, Съединени американски щати. Притежава класна компетентност „ Военен водач “ - 1-ви клас.

Капитан Александър Велинов е заместник-командир на четвърто изтребително авиационно звено в изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2014 година Националния боен университет „ Васил Левски “, компетентност „ Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот “. През 2017 година е приключил образование по програмата на Съединени американски щати за подготовка на управителни фрагменти за авиацията във Военновъздушна база „ Кълъмбъс “, Мисисипи, Съединени американски щати. Притежава класна компетентност „ Военен водач “ - 3-ти клас.

Капитан Тодор Тодоров е старши водач в първо изтребително авиационно звено на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2014 година Националния боен университет, компетентност „ Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот “. Притежава класна компетентност „ Военен водач “ – 2 – ри клас.

Старши лейтенант Симеон Георгиев е старши водач в трето изтребително авиационно звено на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2015 година Националния боен университет „ Васил Левски “, компетентност „ Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот “. На работа в Българската войска е от юли 2015 година Притежава класна компетентност „ Военен водач “ - 2-ри клас.

И четиримата водачи владеят британски език като равнището им в сходство със стандартизационното съглашение на НАТО STANAG е 3-3-3-3.

Каракачанов разкри скърцат ли връзките в коалицията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР