Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва

...
Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва
Коментари Харесай

Обвинението извърта нещата, сякаш МВР е извършило една незаконосъобразна дейност: Рашков

" Изповядвам философията, че който го е боязън от борби, би трябвало да си откри по-спокойно занятие. Убедихме се, че прокуратурата бди над ползите на някогашните ръководещи ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в ексклузивно изявление в предаването " На фокус с Лора Крумова " по NOVA.

 

" От момента, в който постъпих в Министерство на вътрешните работи като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в нормалните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой прочут политически деятел на ГЕРБ ”, уточни силовият министър.

 

" Аз мисля, че  нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в доста случаи, десетки, даже стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ ", разяснява Рашков  задържането на експремиера Бойко Борисов. 

 

" Когато обвиняването прочете в един материал, който й е изпратен от Министерство на вътрешните работи, известни имена, като да вземем за пример Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя демонстрира извънредно усърдие да сложи по този начин нещата, че Министерство на вътрешните работи е направило една незаконосъобразна активност ", безапелационен е министърът.

 

" В задачата се пита каква е тази гняв, каква е тази опозиция от избрани кръгове, които не желаят да се откри фактическата установка. Какво толкоз е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция " Национална полиция ”, които са се пробвали за прочут интервал от време да съберат информация в тази тенденция и ще продължат вероятно да събират, в случай че не бяха спрени брутално от Прокуратурата през вчерашния ден? ”, попита риторично министърът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР