Изпотяването е нормален процес в организма, който помага на тялото

...
Изпотяването е нормален процес в организма, който помага на тялото
Коментари Харесай

За какво може да е симптом нощното изпотяване?

Изпотяването е естествен развой в организма, който оказва помощ на тялото да се охлади, да се освободи от токсините и от някои метаболити. То се случва, когато сме дейни денем. През нощта организмът работи условно казано на „ мудни обороти “. Някои процеси биват изключени или забавени, до момента в който тялото „ почива “. Ето за какво изпотяване през нощта не би трябвало да има, в случай че температурата на помещението не е прекомерно висока, написа az-jenata.bg.

Нощното изпотяване може да е признак, подсказващ за някои съществени здравословни проблеми. Кои са те?

Сърдечносъдови болести
Хората с по-висок сърдечносъдов риск имат известни прояви на нощно изпотяване. Това демонстрира изследване от 2014 година, оповестено в International Journal of Obstetrics and Gynecology. Според резултатите хората, страдащи от сърдечносъдови болести изпитват чести нощни изпотявания, стягане в гърдите, дискомфорт по време на сън, зной.

Сигнал за зараза
Когато тялото се бори с някаква вътрешна зараза, температурата се повишава, а потните жлези реагират, с цел да охладят. Това провокира изпотяване през нощта, което на пръв взор наподобява неоснователно.

И това е забавно: Недоспалият мозък се „ самоизяжда” - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Може да страдате от генна разновидност
Друго изследване, обвързвано с менопаузата демонстрира, че при някои дами налице е избрана генна разновидност, която управлява хормоните, отговарящи за изпотяването.

Възможно е да страдате от заболяване на щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза също дава отговор за контрола на отделителната система и метаболизма. Страдащите от намалена функционалност на щитовидната жлеза или хипотиреоидизъм изпитват епизоди на нощни изпотявания.

Причината може да е в някое лекарство
Някои лекарства могат да провокират странични резултати, един от които е нощното изпотяване. Сред тях са хормонални таблетки, таблетки за лекуване на разнообразни типове рак, хапчета за надзор на диабет и други.

Имате автоимунно заболяване
Някои болести на имунната система също могат да провокират нощно изпотяване. Сред тях са лупусът, ревматоидният артрит, цьолиакия.

Рак
Някои типове рак могат да провокират сходни признаци. Лимфомът, да вземем за пример, е измежду тези разновидности на страшната болест, предизвикваща нощно изпотяване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР