Изпотяването е неприятно, не само защото ни кара да излъчваме

...
Изпотяването е неприятно, не само защото ни кара да излъчваме
Коментари Харесай

Ефективни трикове за премахване на петна от пот и дезодорант от дрехите

Изпотяването е неприятно, освен тъй като ни кара да излъчваме неприятна миризма, само че и тъй като оставя мъчно изпиращи се петна по облеклата. Натрупването на пот и следи от дезодоранти, антиперспиранти, ролони и сухи стикове по облеклата може да ги съсипе много по-бързо, в сравнение с ви се желае.

Ако не желаете да изхвърлите обичаните си блузи или ризи поради сходни проблеми, спасете ги. Вижте с кои лесни и ефикасни трикове.

Аспирин
Преди да изперете дрехата, накиснете я в 1 чаша топла вода с разтворени в нея 2 аспирина. Оставете да подейства 2-3 часа. След това изперете на ръка или в пералня.
Препарат за съдове
Препаратите за измиване на съдове са доста подобаващи за унищожаване на сходни петна, тъй като са основани да се борят с упоритите замърсявания. Направете разтвор от една част препарат за съдове, разперен в две елементи перхидрол. Накиснете дрехата за един час. След това изперете по общоприетия метод.
Сол
Солта е една от тайните на чистите облекла без петна. Тя е ефикасна както при мазни петна, по този начин и при такива от пот и дезодоранти.

Накиснете жълтото леке в разтвор от 4 супени лъжици сол в 1 литър топла вода. Оставете да подейства 2-3 часа. След това изперете.

Лимон
Нарежете един лимон на части. Втрийте всяко късче по няколко пъти в петното. Лимонената киселина ще разтвори и обезврежда упоритите жълти петна. После изперете. Ако по-късно петната към момента са прекомерно упорити, накиснете ги с лимонен сок.
Оцет
Оцетната киселина е мощна и оказва помощ за съвсем мигновено унищожаване на петната от пот и дезодорант. Намокрете непосредствено петното с неразтворен оцет. Втрийте малко тъканта, с цел да подейства в дълбочина. Изчакайте 10 минути. След това без да изплаквате напряко сложете дрехата в пералнята.
Сода за самун
Направете паста от 4 супени лъжици сода, разтворени в ¼ чаша топла вода. Накиснете дрехата в разтвора и търкайте с ръце. Оставете за няколко часа, по-късно изперете в пералня или на ръка, написа az-jenata.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР