Изпотяването е естествен процес на тялото ни, който играе основна

...
Изпотяването е естествен процес на тялото ни, който играе основна
Коментари Харесай

Това може да е симптом на сериозно заболяване

Изпотяването е натурален развой на тялото ни, който играе съществена роля за охлаждането му, само че и за изхвърлянето на токсините от тялото. Прекомерното потене обаче е в действителност много неприятно, а от време на време е симптом на заболяване, за което даже не подозираме, че имаме, написа „ City Magazine “.

Кога изпотяването е обикновено?

Количеството пот, което се смята за обикновено, е много изменчиво и зависи от индивида и метода му на живот. Тялото отделя повече пот, когато на открито е горещо, когато сме нервни, имаме температура или сме физически дейни. Понякога се появява изпотяване, когато ядем пикантна храна.

Ако спортувате или правите физическа работа при по-високи температури, можете да очаквате да се потите повече.

Какво съставлява несъразмерното изпотяване?

Когато се потим доста повече, в сравнение с тялото се нуждае, това е прекалено изпотяване или хиперхидроза. Около 3% от популацията страда от този проблем. Тъй като хората имат разнообразни потребности от изпотяване, също е мъчно да се реши по кое време изпотяването е в действителност прекалено. Имайки това поради, специалистите изброяват някои признаци, които може да демонстрират, че се потите прекалено:
Изпотяване се появява даже когато не сте дейни и не е горещо;Количеството пот се усилва ненадейно по необясними причини;Вие се потите доста повече от другите, които са еднообразно дейни при същите условия;Забелязвате огромно количество изпотяване единствено на избрани елементи на тялото;
Причини за прекалено потене?

Често се случва повода за несъразмерното изпотяване да не бъде открита. Понякога явлението може да се дължи на генетиката, като в този случай несъразмерното изпотяване нормално се появява по време на пубертета. Изпотяване на дланите и краката може да се появи и при по-малки деца.

Внезапното прекалено изпотяване в зрелост може да бъде резултат от избрани здравословни проблеми, медикаменти и промени в тялото.

Най-честите аргументи за прекалено изпотяване са:
Синдром на Фрей;Прием на медикаменти за диабет, болести на щитовидната жлеза и високо кръвно налягане, както и някои антидепресанти;Различни инфекции;Някои типове рак;Болести на сърцето или белите дробове;Менопауза;
Прекомерното изпотяване единствено по себе си не е рисково, само че е значимо да осигурите съответна хидратация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР