Използвайки тематично зала на училище в Чикаго, изпълнителният директор на

...
Използвайки тематично зала на училище в Чикаго, изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Apple представи нов iPad, предназначен за ученици

Използвайки тематично зала на учебно заведение в Чикаго, изпълнителният шеф на Apple Тим Кук и други представители на компанията демонстрираха за първи път нов модел iPad, насочен към учениците и образованието.

Таблетът е с размер 9,7 инча и коства 299 $ за възпитаници и учебни заведения, а цената за всички останали е 329 $, оповестява Bloomberg. Той поддържа писалката на компанията.



Новото устройство ще поддържа разнообразни стратегии, предопределени за подкрепяне и повишение на образованието.



Към момента продуктите на Apple сформират 17% от всички софтуерни устройства, употребявани от американски възпитаници от детската градина до гимназията.



Компанията разгласи и ново приложение Schoolwork, което ще е в интерес на учителите. Чрез него те ще могат по-лесно да дават задания и да наблюдават напредъка на учениците.

От Apple също по този начин подаряват 200 GB облачно пространство на всеки учебен акаунт (стандартните консуматори на компанията получават 5 GB).

Специалисти разясниха, че с новото устройство Apple евентуално се надява да усъвършенства обстановката на пазара на таблети, който прогресивно се свива в последните години.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР