Използвате салфетката си в ресторанта погрешно, но експертът по етикет

...
Използвате салфетката си в ресторанта погрешно, но експертът по етикет
Коментари Харесай

Как да използваме салфетката си в ресторанта правилно

Използвате салфетката си в ресторанта неправилно, само че специалистът по етикет Уилям Хансънможе да помогне.

Г-н Хансън е основал видеоклип в TikTok, който има над 670 000 гледания, и в който изяснява какво би трябвало и какво не би трябвало да се прави със салфетките.
Definitely don’t fold it into a swan (common!).
Във видеото, оповестено и в Instagramпрофилана господин Хансън, той изяснява, че когато ставате отмасата в ресторанта и възнамерявате да се върнете - да вземем за пример за тоалетна - салфетката се слага на седалката ви или на подлакътника на стола, в случай че има подобен.
Професионален съвет - в никакъв случай не я поставяйте на облегалката на стола.
Г-н Хансън продължава: " Ако си тръгвате от масата, тъй като сте завършили с храненето, тя се слага на чиста купчина от лявата страна на масата. Не е належащо да я сгъвате, както сте я намерили. "

И господин Хансън прибавя в заглавие: " И сигурно не я сгъвайте в лебед - всекидневно! "
Когато поставяте салфетката на масата, когато приключите, има ли места по масата, които са неразрешени?
Г-н Хансън споделя: " Да, избягвайте всичко, което е в чинията или върху приборите за хранене. Нужна е единствено празна повърхнина - нормално това е мястото вляво от чинията за самун, когато сте почнали да се храните, само че това място ще бъде почистено след първото или главното ядене. "
Същите правила важат ли за хартиените салфетки?
Г-н Хансън споделя: " По принцип да. Хартиените салфетки са склонни да се разнасят, изключително когато се храните на течение или навън. Добре би било да подпъхнете салфетката под чинията си, когато приключите, с цел да я прикрепите. "
Ако по салфетката има трохи, какъв е етикетът за изхвърлянето им?
Г-н Хансън дава отговор: " Може да ги избършете деликатно на пода, само че единствено в случай че са няколко. Ако не, оставете ги там и внимавайте по какъв начин сгъвате салфетката в края, с цел да се опитате да задържите трохите вътре ".
Дали предназначението на салфетката е освен да улавя трохите в скута, само че и да избърсва ръцете и устата?
" Да, салфетката е многофункционална, макар че в действителност не би трябвало да има прекалено много нечистотия по нея от почистването на устата. Храната би трябвало да влезе в устата, а не към нея. Ако най-после имате мръсна салфетка, нещо се е объркало ", споделя Хансън.

За повече потребни съветипосетете профилите на специалиста по етикетв TikTok и Instagram. Новата му книга " Просто положителни обноски " излиза на 12 септември 2024 година Тя е оповестена за " проницателен и влиятелен справочник по английски етикет ", като Уилям Хансън споделя " окончателните си упътвания по какъв начин да очаровате и зарадвате близките във всяка обстановка с идиосинкратичен престиж ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР