Използвано оборудване за производство на чипове се радва на голямо

...
Използвано оборудване за производство на чипове се радва на голямо
Коментари Харесай

Бум в търсенето на втора ръка оборудване за производство на микропроцесори

Използвано съоръжение за произвеждане на чипове се радва на огромно търсене. Масовото произвеждане на полупроводникови съставни елементи от дълго време е съсредоточено върху 300 мм силициеви пластини. Помощната електроника се създава от пластини с размер 200 мм, само че сега има пагубна липса на съоръжение за тяхната обработка. Той е липсващ даже от вторичния пазар, съгласно производителите на съставни елементи.

Микросхемите, употребявани в автомобилната промишленост, са най-вече направени от 200 мм силициеви пластини. Недостигът на автомобилни съставни елементи фрапантно усили търсенето на употребявано литографско съоръжение. Производителите ще би трябвало да изчакат от шест до дванадесет месеца, до момента в който доставките на съоръжение ще разширят потенциала си. В същото време цените на вторичния пазар се усилиха с 20%, а изборът на съоръжение беше понижен със седем или осем пъти.

Някои производители, както означават доставчиците на услуги, се пробват да преконфигурират съществуващото съоръжение, с цел да подобрят неговата продуктивност. В условия, когато търсенето е повишено доста и не може да се закупи в допълнение съоръжение, това остава единственият излаз от обстановката.

Оферти за продажба на използвано съоръжение идват даже до притежателите на дребни линии, употребявани за произвеждане на прототипи по личен дизайн. Производителите на съоръжение Applied Materials и Lam Research започнаха да получават повече поръчки за възобновяване на остаряло съоръжение или произвеждане на остарели модели, които бяха известни преди към двадесет или тридесет години. Преди това търсенето се подхранваше основно от китайски поръчки, само че в този момент те идват от цялостен ​​свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР