Използвани тестове за коронавирус, епруветки, кървави памуци и контейнери за

...
Използвани тестове за коронавирус, епруветки, кървави памуци и контейнери за
Коментари Харесай

Ползвани тестове за коронавирус бяха открити на детска площадка в Пловдив

Използвани проби за ковид, епруветки, кървави памуци и контейнери за урина бяха открити наоколо до детска площадка в Пловдив. Тя се намира в пловдивския квартал " Гагарин ", наоколо до парк " Надежда ". Отпадъци е имало и в кошчетата до площадката, както и на самото място за игра.

По случая е почнало следствие, оповестиха от локалната районна прокуратура. Делото е за изхвърляне на боклуци, с което може да се сътвори заплаха за хората или околната среда. По закон отпадъците от лаборатории би трябвало да се изхвърлят по избран метод. В случая редът явно не е спазен.

Според изданието Plovdiv24 рисковите отпадъци са били видяни първо от чиновници на общинско дружество по чистотата. Те ги събрали, само че на идващия ден намерили същата панорама. На третия ден минувачка заварва възрастен мъж да вади от черна торба епруветки и да им маха пластмасовите капачки. Тя снима видео, в което мъжът изяснява, че ги събира за " кувьози ". На мястото има и служителки от чистотата, които се пробват да съберат разхвърляните боклуци. Възрастният мъж демонстрира от кой резервоар е взел торбата. В него се намират още боклуци, както и документи от близка лаборатория.

Проверка стартира и локалната здравна ревизия. Контейнерите бяха заградени с лента, а на мястото имаше и полиция. От прокуратурата оповестяват, че се правят огледи и се разпитват очевидци.

" От близка лаборатория са. Ние, общо взето, сме впечатлени от това, че не знаем дали е случай или процедура. Но по този начин или другояче има органи, които ще проверяват това ", съобщи пред БНР зам.-кметът на регион Северен Красимир Асенов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР