Използването на зеления билет за първи път показа, че хората

...
Използването на зеления билет за първи път показа, че хората
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София: Обновяването на автобусния парк тече с пълна сила

Използването на зеления билет за първи път сподели, че хората имат предпочитание да се възползват от такава мярка за възстановяване на качеството на въздуха. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-кметът на София по превоза Евгени Крусев.

30 000 души се възползваха от новoвъведението, което демонстрира, че тази мярка напълно вярно е заложена в проекта за справяне с мръсния въздух, добави той.

На единични места билетите бяха свършили, само че имаше от време на време зареждане, уточни Крусев.

Зеленият билет се вкарва, когато има установени или планувани покачвания на равнища на фините прахови частици. Използваме всички вероятни канали за информиране – и в електронните медии и на електронните табла на спирките, и на уеб страницата на Столична община, посочи зам.-кметът на София по превоза.

По думите му обновяването на автобусния парк тече с цялостна мощ. В момента са в ход процедури за доставка на над 160 единици. С тях градският превоз ще доближи междинна възраст 6 години. В момента са останали към 200 дизелови рейса, съобщи Крусев.

През тази година се залагaт реконструкции за няколко съществени парка, за междублокови пространства и градинки, тъй че оптимално доста зелени пространства да могат да бъдат оптимално актуализирани и потребни за хората, сподели още Евгени Крусев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР