Използването на вота на недоверие твърде често, по-скоро води до

...
Използването на вота на недоверие твърде често, по-скоро води до
Коментари Харесай

Политоложка разясни с цифри защо вотът на недоверие няма да мине

Използването на вота на съмнение прекомерно постоянно, по-скоро води до неговото амортизиране. Това е четвърти избор на съмнение, като и трите бяха несполучливи, не мисля, че и този ще е друг. Този коментар направи политологът от "Тренд " Евелина Славкова пред БНР.

Тя уточни, че чисто и математически Българска социалистическа партия няма да събере нужния брой гласове. Освен това политологът акцентира, че нито една от силите в Народното събрание не е подготвена за предварителни парламентарни избори.

"Дори на самата Българска социалистическа партия ѝ следва тежка година в подтекста на вътрешните избори, които ще претърпи, би трябвало да си изберат водач. В момента партията ще бъде доста съсредоточена върху изборните доклади по места, акция, тъй като сме уверени, че от страна на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия ще има претенденти ", разяснява Славкова.

И добави, че в Българска социалистическа партия предстоят забавни процеси. Политологът подсети още, че и в новогодишната си тирада почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е отбелязал, че не е времето за предварителни избори. Малките обединения пък пазели спокойствието на държавното управление, с цел да бъдат сигурни, че ще изкарат цялостен парламентарен мандат, позволява още политологът.

Евелина Славкова счита, че партиите си дават сметка, че нямат гаранция, че ще влязат в Народното събрание още веднъж. Тя дефинира това като цинизъм - да се пази статуквото до последно, "защото никой не би желал да напусне Народното събрание ".

Днес следва Българска социалистическа партия да внесе в деловодството на Народното събрание вота на съмнение. Този път социалистите ще нападат държавното управление за неуспеха в екологията, последван от рецесията с водата в Перник и свадите за нерегламентиран импорт на отпадък от Италия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР