Използването на възобновяеми източници за производство на електроенергия в Съединените

...
Използването на възобновяеми източници за производство на електроенергия в Съединените
Коментари Харесай

Ръст на производството на електроенергия от възобновяеми източници в САЩ

Използването на възобновими източници за произвеждане на електрическа енергия в Съединените щати през април за първи път надвиши потреблението на въглища. Това заяви Агенцията за енергийна информация на американското министерство на енергетиката.

Данните демонстрират, че възобновимите източници в Съединени американски щати обезпечават 23% от общото произвеждане на електрическа енергия, а въглищата - 20%. "Този резултат отразява както сезонните фактори, по този начин и дълготрайното повишаване на производството въз основа на възобновими източници и понижаване на производството на въглища, " се отбелязва в отчета на Агенцията за енергийна информация.

Производството на електрическа енергия, дължащо се на вятърна и слънчева сила, се е нараснало вследствие на увеличение на индустриалните мощности. През април 2019 година генераторите, задвижвани от вятър, записват месечен връх от 30.2 милиона мегаватчаса. Слънчевоенергийното произвеждане съответствува с месечния връх от юни 2018 година – 7.8 милиона мегаватчаса като упованията са тази стойност да бъде надвишена през лятото на настоящата година.

Производството на хидроенергия в Съединени американски щати през април е било 25 милиона мегаватчаса. Производството на водна сила нормално доближава оптимални равнища напролет, когато топенето на снежната завивка води до увеличение на водоснабдяването на генераторите надолу по веригата.

Капацитетът за произвеждане на въглища понижава. "От началото на 2015 година към 47 гигавата въглища в Съединените щати са излезли от употреба и съвсем не са въведени нови мощности за произвеждане на въглища ", се акцентира в отчета на Агенцията за енергийна информация. Очакванията са въглищният потенциал на още 4.1 гигавата да бъде изведен от употреба през 2019 година Според прогнозите на организацията, въглищата ще обезпечат повече произвеждане на електрическа енергия в Съединени американски щати от възобновими източници през 2019 и 2020 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР