Използването на селфи пръчки ще бъде забранено по време на

...
Използването на селфи пръчки ще бъде забранено по време на
Коментари Харесай

Забраняват селфи пръчките на парада по случай възкачването на престола на японския император Нарухито

Използването на селфи пръчки ще бъде неразрешено по време на тържествения церемониал по случай интронизацията на новия император на Япония Нарухито на следващия ден в Токио, разгласи полицията на японската столица, съобщи ТАСС.

В специфичните зони за наблюдение на парада, около които ще премине автомобилната върволица с император Нарухито и императрица Масако, се не разрешава потреблението на селфи пръчки и триножници.

Забранява се също използването на алкохол, пушенето и качването на деца на плещи. Категорично е неразрешено потреблението на дронове.

Императорската двойка ще премине в открит автомобил през центъра на Токио по трасе с дължина 4,6 км. Тя ще бъде приветствана от хиляди поданици на столицата и задгранични туристи.

Десетки хиляди японци се събраха през днешния ден, с цел да отпразнуват възкачването на трона на новия император Нарухито. Празненствата включваха както осъществяване на обичайни танци, по този начин и поп концерти, заяви Българска телеграфна агенция.

10 000 японци, преборили се за билетите за събитието, се причислиха към 20-те хиляди поканени, с цел да участват на площада на императорския замък на празненството, което се предава директно по малкия екран. Императорът благодари на събралите се да го поздравят от каменен мост на двореца, дружно с императрица Масако, откакто министър председателят Шиндзо Абе и други високопоставени персони произнесоха речи.

Нарухито, който е заречен да остане покрай народа, изрази съчувствието си на потърпевшите от тежките стихии предишния месец, довели до гибелта на над 100 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Певците от японската поп-група Arashi ( " Араши " ) извършиха ария, написана във връзка събитието. Малко по-рано през днешния ден други 30 000 участваха на осъществяване на обичайни танци на същото място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР