Използването на природен газ може да бъде важно средство за

...
Използването на природен газ може да бъде важно средство за
Коментари Харесай

Япония залага на природния газ за прехода към чиста икономика

Използването на природен газ може да бъде значимо средство за интернационалния преход към чиста стопанска система. Това сподели в петък на VI Източен икономически конгрес Тадаши Маеда, шеф на Японската банка за интернационално съдействие, предава ТАСС.

" В света става много мъчно да се получи обществено финансиране от държавни или близки до държавните фондове за планове, свързани с газ. Ние обаче считаме, че е нужен временен интервал за основаване на чиста стопанска система, а природният газ може да се трансформира във значимо средство за обезпечаване на това. Подкрепата за планове с този енергиен притежател остава наш приоритет, при изискване че в тях вземат участие японски компании ", сподели той на сесията Бизнес разговор " Русия-Япония ", която се организира в границите на VI Източен стопански конгрес.

Маеда акцентира, че Японската банка за интернационално съдействие (JBIC) обмисля присъединяване в проектите Arctic LNG 2, както и в основаването на бази за претоварване на полутечен естествен газ в Мурманск и Камчатка. Той означи, че прогнозният размер на плана е 9,3 милиарда евро, до момента в който финансовата тежест на банката ще доближи към 20%. В допълнение, Маеда сподели, че JBIC изследва опцията за присъединение към слънчеви и вятърни планове в съдействие с Руския фонд за директни вложения.

Изданието напомня, че на 2 септември Novatek, вторият по величина съветски производител на природен газ, и Японската банка за интернационално съдействие (JBIC) подписаха съглашение за стратегическо съдействие по планове с невисок въглероден отпечатък.

VI Източен стопански конгрес се организира във Владивосток от 2 до 4 септември в хибриден формат, главната тематика на бизнес програмата е „ Нови благоприятни условия за Далечния Изток в един изменящ се свят “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР