Използването на преса или на агресивни козметични продукти за изправяне

...
Използването на преса или на агресивни козметични продукти за изправяне
Коментари Харесай

4 трика за лесно изправяне на косата без преса


Използването на преса или на нападателни козметични артикули за изправяне на косата има повече отрицателен, в сравнение с положителен резултат върху положението й в дълготраен проект. Затова за предпочитане е да се разчита на оптимално щадящи средства за изправяне на косата. Макар да нямат толкоз дълготраен резултат те са изцяло безобидни, а даже след многократното им използване, косата резервира блясъка и положителното си положение.

Разресване на косата до момента в който е още влажна след къпане
Разресването на косата след измиване през няколко минути оказва помощ от една страна за по-бързото й изсъхване, а от друга я изпъва и надлежно – изправя. Важно е обаче преди този момент да е нанесен еликсир , който да омекоти косата и да редуцира риска от увреждането на косъма при мокро разресване.

Прилягане на косата компактно към скалпа и завиването й плътно с влажна забрадка
Жените с задоволително дълга коса може да разчитат на този елементарен способ за изправянето й. Достатъчно е тя да се раздели на по-масивни кичури, които да се увият към скалпа и да се насложат компактно един върху различен. Пристягането им с влажна забрадка за час-два ще ги омекоти и изправи и ще отстрани вероятността от бухване по краищата.

Ползване на кокосово мляко
Интензивният овлажняващ резултат на кокосовите артикули оказва помощ при използване на посочените нагоре процедури за възстановяване на резултата. То може да се ползва и независимо за омекотяване на косата и за по-лесното й изправяне. Кокосовото мляко способства и за поддържане на естествения искра на косъма , както и за изчистване на възможни гъбични или бактериални инфекции по кожата на скалпа.

Свързани публикации.. Ботокс за коса – защо се ползва? 0 С какво яйченият жълтък е потребен за косата? 0 Защо косата от време на време пораства толкоз постепенно? 0

Маска с яйце и зехтин
И белтъкът, и жълтъкът на яйцето заздравяват косъма и му придават спомагателен искра, а зехтинът оказва помощ за опазване на естествената му мокрота. В композиция тези артикули оказват помощ за по-лесно изправяне на косата без преса. Приготвянето на маска и нанасянето й върху косата, по-обилно върху корените и краищата за 20-30 минути, ще помогне след изсушаването й да се реализира приемлив изправящ резултат.

Това са част от естествените способи за изправяне на косата без преса . Доколко ефикасно ще бъде използването им, зависи от това какъв брой чуплива или къдрава е косата. Посочените средства работят в най-важното направление – омекотяват косъма и го вършат доста по-податлив на изправяне. Ефектът се ускорява при постоянна приложимост на тези способи.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР