Използването на предложената от Москва схема чужди компании да плащат

...
Използването на предложената от Москва схема чужди компании да плащат
Коментари Харесай

ЕС обяви, че руската схема за плащане на газа в рубли нарушава санкциите

Използването на препоръчаната от Москва скица непознати компании да заплащат за природния газ посредством позволяването от тяхна страна на Русия да превалутира преведените от тях суми в рубли е нарушаване на глобите на Европейски Съюз, заяви европейският енергиен комисар Кадри Симсон, представена от Ройтерс.

" Плащането в рубли посредством механизма за превалутиране под надзора на съветските управляващи и посредством втора специфична сметка в " Газпромбанк " е нарушаване на глобите и няма по какъв начин да бъде признато ", сподели на конференция Симсон след съвещанието на енергийните министри от Евросъюза в Брюксел.

Тя добави, че нивото на съхранявания в Европейски Съюз газ е на над 32 % от потенциала и се покачва.

Френският министър на околната среда Барбара Помпили съобщи, че съветският газ няма по какъв начин да бъде напълно сменен с други източници, по тази причина би трябвало да бъде изменен методът на отопление и произвеждане на електрическа енергия.

" Не можем да сменяем напълно съветския газ с други източници, по тази причина би трябвало да променим метода, по който се отопляваме и произвеждаме електрическа сила ", сподели тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР