Използването на предложената от Москва схема чужди компании да плащат

...
Използването на предложената от Москва схема чужди компании да плащат
Коментари Харесай

ЕС: Използването на руската схема за плащане в рубли за газа е нарушение на санкциите


Използването на препоръчаната от Москва скица непознати компании да заплащат за природния газ посредством позволяването от тяхна страна на Русия да превалутира преведените от тях суми в рубли е нарушаване на глобите на Европейски Съюз, заяви европейският енергиен комисар Кадри Симсон, представена от Ройтерс.

" Плащането в рубли посредством механизма за превалутиране под надзора на съветските управляващи и посредством втора специфична сметка в " Газпромбанк " е нарушаване на глобите и няма по какъв начин да бъде признато ", сподели на конференция Симсон след съвещанието на енергийните министри от Евросъюза в Брюксел.

Тя добави, че нивото на съхранявания в Европейски Съюз газ е на над 32 % от потенциала и се покачва.

Френският министър на околната среда Барбара Помпили съобщи, че съветският газ няма по какъв начин да бъде напълно сменен с други източници, по тази причина би трябвало да бъде изменен методът на отопление и произвеждане на електрическа енергия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Не можем да сменяем напълно съветския газ с други източници, по тази причина би трябвало да променим метода, по който се отопляваме и произвеждаме електрическа сила ", сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР