Използването на памучни тампони за почистване на уши е част

...
Използването на памучни тампони за почистване на уши е част
Коментари Харесай

Защо не трябва да използваме тампони за почистване на ушите?

Използването на памучни тампони за разчистване на уши е част от хигиеничната ни рутина.
Но десетки научни проучвания демонстрират, че използването им не е уместна. 
Именно нечистите уши и съществуването на ушна тиня в ушния канал води до увреждане на слуха. В това ни убеждаваха специалистите в продължение на десетилетия.
Преди появяването на памучните тампони разчитахме на спонтанни средства - кибритена съчка с завит към нейния връх памук.
И по този начин, за какво към днешна дата това приспособление за разчистване на ушите се оказва рисково. 
Експерти от Американската академия по отоларингология потвърждават, че при потреблението на памучен тампон съумяваме да почистим единствено дребна част от ушната тиня. Това способства за образуването на ушни тапи.
Използвайки тампони за разчистване на уши, без даже да осъзнаваме нараняваме тъпанчето си и рискуваме да навредим на слуха си. 
 Как да чистите ушите си вярно Как да чистите ушите си вярно
За разлика от лицето, ръцете и косата, почистването на ушите постоянно бива подценявано. Когато се сетите, евентуално посягате към съчка с...
Според учените ушната тиня, създавана от тялото, в действителност е извънредно потребна. Тя намалява риска от контузии на слуховите органи, като да вземем за пример от инсекти и мушици, които от време на време най-неочаквано се пробват да влязат в ушния канал.
Съвременният човек е извънредно предразположен на разнообразни гъбични болести. Рискът от развиване на гъбични инфекции в ушния канал доста понижава с помощта на ушната тиня. Тя работи като натурален овлажнител за ушния канал.
Колкото по-често почистваме ушите си, толкоз повече ушна тиня се секретира. В случая може да се стигне до хиперсекреция. Основната причина за това е раздразнение на рецепторите в ушния канал. Най-големият дразнител за тях се оказват памучните тампони за разчистване на уши. 
Вероятно към този момент си задавате въпроса по какъв начин е вярно да почистваме ушите си. Отговорът е единствено един - не е належащо да го вършим.
Ако се съмнявате за съществуването на тапи, единственото вярно решение би било да потърсите съвет от доктор. 
 Шум в ушите: за какво го чувате и какво го предизвиква Шум в ушите: за какво го чувате и какво го предизвиква
Понякога след концерт или излагане на прекомерно мощни звуци можем да чуване бръмчене. Изглежда, че не идва от никакъв източник и е стра...
Като част от ежедневната хигиена е задоволително да избършете външната част и вътрешната част на ушната мида с памучен тампон или даже единствено с пръст. Поне това поучава съветският експерт и отоларинголог Владимир Зайцев.
За тези, които към момента не са уверени, че памучните тампони са нездравословни, ще изтъкнем още един факт.
Те са направени от пластмаса, а точно тя е главната опасност за околната среда.
В редица страни използването на тези хигиенични средства към този момент е неразрешена. Сред тях са Франция, Англия, Италия и Шотландия и Чехия.
Може би сходни научни открития наподобяват странни на пръв взор, само че е реалност, че те са изцяло справедливи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР