“Използването на невронна мрежа за засичане на дъжд с помощта

...
“Използването на невронна мрежа за засичане на дъжд с помощта
Коментари Харесай

Чистачките на Tesla S вече се задействат автоматично

“Използването на невронна мрежа за засичане на дъжд благодарение на камери (не са нужни специфични датчици за дъжд или за слънце). Компютрите са доста търпеливи “. С това известие в Twitter Илън Мъск разгласи поддръжката на нова функционалност в софтуера на електрическите автомобили Tesla – автоматизирано включване на чистачките на стъклата.

Функцията се поддържа в приложението Autopilot 2.0+, вградено в моделите на Tesla, след регулярното възобновяване на софтуера до версия 2017.50.3.

С негова помощ притежателите на новаторския електрически автомобил могат да настроят чистачките си в режим автоматизирано включване при дъждовно време. Те могат да настроят и честотата разчистване според от силата на дъжда.

При избора на опцията Auto 1 чистачките се включат от време на време, когато се натрупа приблизително количество дъжд. При избор на по-чувствителната алтернатива Auto 2 чистачките стартират да „ избърсват “ стъклото незабавно щом автомобилът „ усети “ даже единствено лека мъгла или дъжд, да вземем за пример при излизане от гаража в мъглива заран.


Междувременно в друго свое известие в Twitter притежателят на Tesla “ретуитна “ видео на профилирания уебсайт за електрически автомобили Electrek, на което се вижда по какъв начин SUV колата на Tesla Model X изтегля закъсал камион на снежен път в Северна Каролина. Според уеб страницата „ оправянето “ с тази задача не е изненадващо поради мощността и огромният въртящ миг на електрическия автомобил с 4 задвижвани колела, снабдени и с положителни зимни гуми. Все отново от уеб страницата не предлагат тази процедура, защото това вероятно може да докара до отпадане на гаранцията за колата. Мъск обаче не разяснява сходен риск.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР