Използването на морски и въздушни дронове е бил най-ефективният вариант

...
Използването на морски и въздушни дронове е бил най-ефективният вариант
Коментари Харесай

Атаката срещу Кримския мост: Катери-камикадзе или дрон, управляван по сателит?

Използването на морски и въздушни дронове е бил най-ефективният вид при удара против Кримския мост в нощта против 17 юли от позиция на превъзмогване на системите за противовъздушна защита и надводната отбрана на моста. Това е мнението на украинския боен и създател на плана A.Drones Юрий Касянов пред изданието " Фокус ".

 

" Управлението им може да бъде самостоятелно. Дронът следва заложения маршрут, само че в този случай точността на ориентиране страда. Другият вид е оператор да го ръководи по сателитен канал от всяка точка на света. Ако това е радиоканал, то зоната на директна видимост зависи от връзката с кораба-носител или въздушния дрон - ретранслатор на сигнала ", изясни той.

 

Експертите от Defense-ua имат друго съмнение - че за офанзивата са употребявани катери-камикадзе като прибавят, че сходен е бил казусът с офанзивата против кораба " Иван Хурс ".

 

Според тях руснаците са " проспали офанзивата ", защото катерите са били усъвършенствани, да вземем за пример, във връзка с безшумността - с цел да доближат до Кримския мост те са се движили с ниска скорост и в режим на невисок звук.

 

Експертите означават, че новите военноморски дронове имат дължина на корпуса единствено 5 метра, което ги прави съвсем невидими през нощта, също така може да са били усъвършенствани с високоскоростен, само че нискошумен реактивен мотор, допускащ ускоряване до 80 км/ч.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР