Използването на мобилни телефони, включително смартфони, влияе върху качеството на

...
Използването на мобилни телефони, включително смартфони, влияе върху качеството на
Коментари Харесай

Смартфонът влияе върху качеството на паметта

Използването на мобилни телефони, в това число смарт телефони, въздейства върху качеството на паметта – човек стартира да запаметява по-зле обстоятелства и краткосрочна информация. За да се избегне това, е належащо да се извършват избрани извършения за възстановяване на паметта, поучава терапевтът Олеся Набокова.

" Един от отрицателните фактори от въздействието на смарт телефона върху човешкото тяло е загубата наизуст. Правенето на фотоси с телефона, работата благодарение на мобилни устройства, потреблението на навигация и непрестанно четене на вести в интернет основава проблеми със запаметяването. Проучвания са открили, че когато сме уверени в свободния достъп до информация, ние помним обстоятелствата доста по-зле, в сравнение с в обстановки, когато достъпът е стеснен ", изясни тя.

Според данните от проучванията децата, които интензивно употребяват мобилни телефони и смарт телефони, имат по-бавна реакция на светлинни и звукови сигнали, видимо нарастване на броя на грешките при писане и понижаване на индикаторите за успеваемост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР