Използването на мобилен телефон по време на шофиране е забранено

...
Използването на мобилен телефон по време на шофиране е забранено
Коментари Харесай

Opel помага на водачите да бъдат постоянно комуникационно свързани

Използването на мобилен телефон по време на шофиране е неразрешено в доста страни и санкциите за този тип нарушаване са доста високи. В Германия да вземем за пример, в случай че ви заловят телефон, санкцията е 100 евро и една наказателна точка в талона.

За благополучие на водачите, които не желаят да губят връзка с околните, приятелите и световната мрежа, както и на тези, които употребяват смарт телефона си за навигация, немският авто производител Opel предлага разнообразни инфоразвлекателни системи и устройства за монтаж в своята гама от леки коли, позволявайки използването на телефон без ръце.

В взаимозависимост от типа на инфоразвлекателната система на Opel, ръководството на функционалностите на телефоните се прави или посредством натискане на бутон (на базово ниво), или посредством сензорен екран, дистанционно управление от кормилото и с гласови команди. Инфоразвлекателните системи R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink и върховата версия Navi 900 IntelliLink дават спомагателна опция за работа със надлежно оборудвани телефони посредством личната им система за гласово ръководство като Siri или Гугъл да вземем за пример.

Opel разкрива света на смарт телефоните в своите модели KARL, ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X, Insignia и Zafira чрез системата R 4.0 IntelliLink. В взаимозависимост от типа на мобилното устройство, системата R 4.0 IntelliLink е съвместима както с Apple CarPlay, по този начин и с Android Auto.

В допълнение към преимуществата, предлагани от системата R 4.0 IntelliLink - седеминчов сензорен екран, Bluetooth връзка и съгласуемост с Apple CarPlay и Android Auto, Navi 4.0 IntelliLink разполага с вградена навигационна система с 2D или 3D пътни карти на Европа и динамично водене по маршрута с функционалност TMC. С помощта на " ангелът пазител " OnStar, водачите могат да получат мечтаните крайни точки на пътуването непосредствено в навигационната система (с функционалността Destination Download), изпратени или от служителя на OnStar1, или от приложението MyOpel. Благодарение на ясната и лесна за разбиране конструкция на менютата на Navi 4.0 IntelliLink и опцията за интуитивно ръководство на функционалностите, моделите на Opel KARL, ADAM, Corsa и Zafira са измежду най-добре обвързваните дребни коли и компактни ванове на пазара.

При Crossland X и Grandland X, Navi 5.0 IntelliLink се предлага с 8-инчов пъстър сензорен екран и също разрешава безпроблемна интеграция на Apple CarPlay и Android Auto благодарение на съвместими смарт телефони.

Най-новото потомство на системата Navi 900 IntelliLink, предлагано при моделите Astra, Mokka X и Insignia, подсигурява чудесно развлечение с самостоятелни благоприятни условия. Системата е съвместима също и с Apple CarPlay и с Android Auto, които на собствен ред разрешават бързо и дейно потребление на съответните екосистеми от смарт телефон приложения в Insignia бързо и дейно на основата на удобствата и опциите, които притежателят на смарт телефона употребява най-често и на които разчита най-вече.

С цел да направи още по-удобно потреблението на мобилните телефони в композиция с Bluetooth, марката Opel предлага и опция за безжично зареждане, което разрешава апостериори зареждане на батерията на телефона посредством електромагнитно поле, което понижава неудобствата и отстранява нуждата от кабели – задоволително е просто да поставите своя смарт телефон върху вградения заряден панел и зареждането стартира незабавно. Функцията за безжично зареждане се предлага при Opel ADAM, Corsa, Crossland X, Grandland X и Insignia.

Разбира се, Opel предлага и типичен решения за реализиране на телефонни диалози без ръце в автомобила, като да вземем за пример системата от стойки за смарт телефони FlexDock, която се предлага при моделите ADAM и Corsa. Монтираните на арматурното табло стойки FlexDock дават опция и за потребление на смарт телефона в ролята на навигационна система. Друго преимущество на системата FlexDock е и зареждането на смарт телефоните без нужда от потребление на спомагателни кабели.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР