Използването на кредитни карти в днешно време все още се

...
Използването на кредитни карти в днешно време все още се
Коментари Харесай

Удобството на кредитната карта - бързо, лесно, дигитално

Използването на кредитни карти в днешно време към момента се дефинира като „ нещо рисково ” от огромна част от обществото, а пожеланият способ на заплащане измежду всеобщия консуматор продължава да бъде в брой или с дебитна карта. Проучване*, извършено на уеб страницата на А1 напролет, демонстрира, че едвам 18% от българите употребяват кредитни карти, а 33% употребяват и двата типа карти – кредитна и дебитна.
Със сигурност притежаването и потреблението на кредитна карта може да има своите минуси, в случай че потребителят не съблюдава прецизно отговорностите си към институцията, предоставяща му услугата, само че в това време кредитната карта има и доста позитивни страни. В последна сметка всичко зависи от персоналната финансова отговорност на картодържателя.
Съвременната разплащателна кредитна карта е основана в средата на предишния век. Дълго време хората са считали, че нейното владеене води до заеми и задължения, само че в действителност всичко зависи от отговорността на ползващия картата. Кредитната карта е един тип бизнес контракт с институцията, която я е издала. Когато отговорностите по изтеглените суми се заплащат в период или по-рано, потребителят получава доста по-добри условия в бъдеще. Докато употребява кредитната си карта, потребителят последователно оформя своето кредитно досие, т.е. своята кредитна история, в която се демонстрират изтеглените суми и периодите за погасяването им. Кредитното досие е и определящ фактор, когато се кандидатства за потребителски заем да вземем за пример. Съответно процесът на утвърждение е по-бърз и с по-добри условия, в случай че потребителят има положително кредитно досие.
Удобствата на кредитната карта са доста – не се постанова носенето на огромни суми в брой, могат да се правят безконтактни заплащания, а когато се възнамерява пътешестване и е належащо предплащане на превоз или хотел, картата е отличен асистент.

Глобализацията дава опция за разширение на предлаганите услуги освен в банковите институции. Миналата година А1 стана първият телеком у нас, който предлага своя лична -. Тя съставлява интернационална, безконтактна кредитна карта MasterCard. Едно от главните преимущества на този вид карти е, че потребителят не е привързан в дълги процеси на утвърждение, а има опция да ги получи единствено с едно позвъняване. Ползвателите на А1 кредитна карта нямат такса за издаване и поддръжка, а тегленето от банкомат както у нас, по този начин и в чужбина, е без никакви такси.
Картата работи на същия принцип, както всяка банкова карта, а потребителите постоянно имат опция да се възползват от преференциални условия. Тази еластичност дава спомагателна убеденост на потребителите, че биха могли да посрещнат непредвидени разноски, без да се постанова да минават през комплицирана процедура по одобрение на заем, както и без да се постанова да заплащат високи такси след това.
Потребителите разполагат и с личен онлайн профил, където когато и да е на денонощието могат да наблюдават своята наличност, както и информацията за осъществените транзакции, да създадат бърза информация за придвижването по кредитната карта, както и да получат информация в действително време за настоящите отговорности.
А1 Кредитна карта е с кредитен предел от 3000 лева, с закрепен месечен лихвен % (ФМЛП) от 1,48% и годишен % на разноските (ГПР) от 18,95%.
 
* Методология на изследването: изследването е извършено в интервала 22 март – 17 май, посредством онлайн анкета на A1.bg. В проучването са взели присъединяване 1 002 респондента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР