Използването на компютър в зряла възраст помага да се отложи

...
Използването на компютър в зряла възраст помага да се отложи
Коментари Харесай

Използването на компютър снижава риска от когнитивни разстройства

Използването на компютър в зрелост оказва помощ да се отсрочи стареенето на мозъка и да се избегнат конгнитивни нарушавания. До този извод са стигнали експерти от Американската неврологична академия, представени от РИА Новости.

Учените открили, че дейното стимулиране на мозъчната активност видимо удължава пълноценното действие на мозъка. Работата с компютър понижава риска от пораждане на леки когнитивни разстройства съвсем два пъти (48 %). При хората, които употребяват технологиите в по-късна възраст, рискът от затруднения се снижава на 37 %.

Вероятността от нарушавания в работата на мозъка въздейства върху обществената интензивност на хората в зрелост – срещите с другари, визитите на кино или други групови действия. Според учените позитивен резултат имат и заниманията с приложни изкуства. Те снижават риска от поява на когнитивни разстройства при възрастните хора с 42%.

По думите на експертите, хората би трябвало да се стремят да разнообразяват дейностите, които стимулират мозъка им. Тези, които имат повече ползи от изброените, са посочили сред 40 и 50 % по-малко възрастови нарушавания във функционалностите на мозъка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР