Използването на хидрохлорохина, лекарство, което се прилага срещу маларията, не

...
Използването на хидрохлорохина, лекарство, което се прилага срещу маларията, не
Коментари Харесай

Американско проучване: Хидрохлорохинът няма доказан ефект върху болните от Covid-19

Използването на хидрохлорохина, лекарство, което се ползва против маларията, не е нито подобрило, нито влошило в някаква степен положението на пациенти, заболели от Covid-19 в тежко положение, откри проучване, представено от Франс прес.

Проучването е осъществено в американски лечебни заведения. " Рискът от интубиране или от гибел не е понижен при пациенти, които са били на лекуване с хидрохлорохин. Резултатите бяха същите като при тежко болните, които не бяха на това лекарство ", установи проучването. То е било финансирано от американския Национален институт по опазване на здравето. Изпитанията са били извършени в Презвитерианската болница в Ню Йорк и в медицинския център " Ървинг " към Колумбийския университет.

Общо 811 пациенти са получили по две дози от 600 мг хидрохлорохин в първия ден, след което по 400 мг на ден в продължение на четири денонощия. Контролна група от 565 пациенти не употребили медикамента. Според експертите резултатите от тяхното изследване не поддържат всеобщото потребление на това лекуване, с изключение на при провеждането на обособени клинични тествания.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на няколко пъти предложи лекарството хидрохлорохин при лекуването, напомня организацията. Този медикамент, както и хлорохинът, от години се ползват при лекуването на малария и на някои автоимунни заболявания, като лупуса и ревматоидния полиартрит. Канадските и американските здравни управляващи предизвестиха в края на месец април тези медикаменти да не бъдат употребявани в извънболнична конюнктура, а единствено при следени клинични тествания.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР