Използването на европейските COVID сертификати се удължава с още една

...
Използването на европейските COVID сертификати се удължава с още една
Коментари Харесай

ЕС удължи с още една година европейските COVID сертификати

Използването на европейските Коронавирус документи се удължава с още една година. За това се споразумяха Европейският парламент и договарящите екипи на страните членки.

Правилата ще бъдат удължени до 30 юни 2023 година На срещатата договарящите са се съгласили, че страните би трябвало да се въздържат от налагането на спомагателни ограничавания за свободното придвижване на притежателите на документа.

" Чрез разширение на правната рамка с една година законодателите на Европейски Съюз желаят да подсигуряват, че жителите на Европейски Съюз имат право на свободно придвижване при положение, че има нов вид на безпокойствие ", показват от Европейския парламент.

Мярката ще бъде прегледана още веднъж в края на година и ще се реши дали към момента е нужна въз основа на научни препоръки от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите и Комисията по здравна сигурност.

Очаква се съглашението за удължение на разпоредбите на бъде публично признато както от Парламента, по този начин и от Съвета на Европейски Съюз, с цел да влезе в действие до 30 юни - когато изтичат настоящите правила.

Единният европейски документ дават информация дали човек е бил имунизиран против COVID-19, има негативен тест или е преболедувал болестта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР