Използването на долара е пречка за развитие на световната търговия.

...
Използването на долара е пречка за развитие на световната търговия.
Коментари Харесай

Според Ердоган доларът пречи на световната търговия

Използването на $ е спънка за развиване на международната търговия. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган на форума Съвет за съдействие на тюркоезичните страни (ССТС) в Киргизия, съобщи БГНЕС.
„ Зависимостта на международната търговия от $ се трансформира в спънка за нея “, безапелационен бе Ердоган. В тази връзка президентът предложи на страните от Съвета да стартират да търгуват в национални валути, което е значимо изискване за развиване на търговията.
„ В нашите страни живеят към 70 милиона души, само че Брутният вътрешен артикул (БВП) на района е единствено 350 милиарда $. За страдание, можем да заявим, че стокообменът се намира на ниско равнище. Трябва да решим този въпрос и да предприемем стъпки, с цел да променим ситуацията “, разясни Реджеп Ердоган.
Припомняме, че връзките сред Съединени американски щати и Турция внезапно се утежниха през последните месеци. Вашингтон упорства за освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом против Ердоган през 2016 година Междувременно турската лира означи забележителен спад по отношение на международните валути, което съответства и с налагането от страна на Белия дом на високи мита върху алуминия и стоманата, внасяни от Турция. Междувременно Анкара отговори с реципрочни ограничения.
На шестото съвещание на ССТС вземат участие президентите на Турция, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Киргизия и министър председателят на Унгария Виктор Орбан.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР