Използваната от футболните клубове компания за анализи Driblab направи специално

...
Използваната от футболните клубове компания за анализи Driblab направи специално
Коментари Харесай

Анализ показа кой най-много се доближава до Меси

Използваната от футболните клубове компания за разбори Driblab направи особено изследване за това кой състезател сега най-вече се приближава като качества до Лионел Меси. Фирмата оказва помощ на тимовете при селекцията, като показва детайлни обстоятелства за избрани състезатели. От Driblab са изследвали качествата 71 600 футболисти от 2300 тима и какво те са посочили в 73 000 мача. Въз основа на това най-близо до гения на Барселона е Еден Азар от Челси. Белгиецът е посочил 92,7% подобие с Лео. Веднага след него се подреждат Килиан Мбапе (91,3%) и Серхио Агуеро (91,1%).

При разбора под внимание са взети 12 неща като брой вкарани голове/изстрели, предстоящ брой голове/мач, отправени изстрели, изстрели в очертанията на вратата, докосвания в наказателното поле на противника, предстоящи асистенции, дрибъл, основни подавания, изгубени топки, пресиране и други

Според проучва Еден Азар превъзхожда Меси единствено по това, че пресира по-добре, изгубил е по-малко топки и е направил повече сполучливи дрибъла. Във всичко друго Ла Пулга е по-добър.

От младите футболисти непосредствен профил с този на южноамериканеца имат Стевен Бергвейн (ПСВ), синът на Георге Хаджи - Янис Хаджи (Виторул Констанца), съотборниците на Меси в Барса Усман Дембеле и Малком и Усасама Идриси от АЗ Алкмар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР