Използвахме силното председателство на България на ЕС, за да поставим

...
Използвахме силното председателство на България на ЕС, за да поставим
Коментари Харесай

Горанов вижда България в чакалнята на Еврозоната до края на годината

Използвахме мощното председателство на България на Европейски Съюз, с цел да сложим един значим приоритет - вкарването ни във валутния механизъм ЕРМ 2. Съвсем обозримо в никакъв случай не е имало към тоя миг по-голямо икономическо и политическо доверие към България. Надявам се влизането на България в ЕРМ да стане до края на годината. Не виждам спънка да се случи. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

„ Свидетели сме на доста упования от огромни западни компании и изместване цената на труда от Централна към Източна Европа да търсят мястото си тук. И в случай че ние през този къс прозорец от благоприятни условия, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса ”, уточни Горанов.

„ Няма да променяме налозите. Борбата със сивата стопанска система остава главен приоритет. Имаме растеж от 3% в промишлеността, а също и в услугите. Бурните ветрове, които рано или късно идват, към момента не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки би трябвало да употребява да си ремонтира покрива ”, предложи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР