Използва функции за разпознаване на реч и преобразуване на текстПриложението

...
Използва функции за разпознаване на реч и преобразуване на текстПриложението
Коментари Харесай

Приложение на Google учи децата да четат

Използва функционалности за различаване на тирада и превръщане на текст

Приложението за четене Read-Along поддържа девет езика и е налично в целия свят
(снимка: Google)

Гугъл пусна приложение Read-Along, основано да помогне на учениците в началните класове да подобрят уменията си за четене. То се базира на издаденото по-рано Гугъл Bolo, което поддържа британски и хинди.

Read-Along е налично за потребителите на Android в целия свят и поддържа девет езика. Приложението употребява функционалности за различаване на тирада и превръщане на текст в тирада, с цел да помогне на децата да се научат да четат.
още по тематиката
В него е вграден асистент за четене, наименуван Diya. Когато децата четат на глас, Diya открива дали детето има фонологични проблеми и по-късно му оказва помощ с тъкмо наречие.

Децата постоянно могат да помолят Diya да им помогне да прочетат изречението или да им предложи наречие на дума, която не знаят. Тъй като децата последователно усъвършенстват четенето благодарение на приложението, те получават разнообразни награди, включително под формата на наличие.

Гугъл твърди, че приложението е създадено със съблюдаване на поверителността на персоналните данни. Освен това приложението може да работи без интернет връзка. Гласовите данни се проучват в действително време на устройството. Тази информация не се синхронизира, съхранява или проучва на сървърите на Гугъл.

Интернет компанията акцентира също, че не употребява мостри на детски глас, с цел да направи продукта по-добър. Приложението не съдържа и реклами, акцентират от Гугъл.

Даунлоуд: Read-Along за Android
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР