Изплатена субсидия през предходната година е първият деклариран доход в

...
Изплатена субсидия през предходната година е първият деклариран доход в
Коментари Харесай

Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково

Изплатена дотация през миналата година е първият заявен приход в офиса на Национална агенция за приходите в Хасково тази заран. Годишната данъчна декларация е подадена в 9.30 часа на място, с което беше даден старта на „ Данъчна акция 2019 “.

Декларацията е за дотация, получена от жена от хасковското село Долно Големанци, която през 2018 година е произвеждала земеделска продукция. Формулярът бе подаден от брачният партньор й в качеството му на упълномощено лице.

До 30 април продължава декларирането на приходи, изплатени през предходната година. Освен на място в офисите на Национална агенция за приходите, данъчните заявления могат да се подават бързо и елементарно по интернет с електронен автограф или с личен идентификационен код, който се издава гратис от приходната организация. Очакванията са тази година почти половината от годишните заявления на физически лица да са подадени по електронен път, прецизират от Агенцията за приходите.

От там обръщат внимание, че отстъпката за ранно обявление и заплащане е до 31 януари и е в размер на 5%, само че не повече от 500 лева, и може да се употребява единствено в случай че лицата нямат неплатени остарели отговорности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР