Изплащат парите по три схемиЧастните пенсионни фондове ще гарантират минимална

...
Изплащат парите по три схемиЧастните пенсионни фондове ще гарантират минимална
Коментари Харесай

Гарантират 48 лева втора пенсия

Изплащат парите по три схеми


Частните пенсионни фондове ще подсигуряват минимална втора пенсия на хората, родени след 1959 година, които наложително се обезпечават в тях. Това плануват нови правила, признати от работна група с присъединяване на общественото министерство, синдикатите и пенсионните сдружения.

Първите, които ще получат пари по втория дирек, ще бъдат хората излезли в пенсия през 2021 година и това ще са дами, посочи министър Бисер Петков. Ако те са се осигурявали върху междинния застрахователен приход (в момента той е малко под 900 лева.), изобщо няма да могат да получат пожизнена пенсия, тъй като няма да имат задоволително пари по персоналната си партида. Те ще може да получават 10 години по 76,93 лева на месец. Тези, които се пенсионират през 2024 година, може да получат пожизнена пенсия от 60 лева Но в случай че желаят месечната им пенсия да бъде обезпечена, сумата понижава на 48,52 лева

Парите за втора пенсия ще се изплащат по три схеми – пожизнена пенсия, разсрочено – на равни вноски или еднократно. Пожизнена пенсия може да получава лице, което има насъбрани задоволително средства в самостоятелната си партида в универсалния пенсионен фонд, тъй че размерът на месечната сума да не бъде по дребен от 20% от минималната пенсия за стаж и възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР