Изплащат обезщетенията за евтаназираните животни в Ямболско и БургаскоОт днес

...
Изплащат обезщетенията за евтаназираните животни в Ямболско и БургаскоОт днес
Коментари Харесай

Изплащат обезщетенията за евтаназираните животни в Ямболско и Бургаско
Изплащат компенсациите за евтаназираните животни в Ямболско и Бургаско
От през днешния ден стартира изплащането на компенсациите на земеделските стопани за евтаназираните овце и кози в огнищата с установено заболяване чума по дребните преживни животни в Ямболска и Бургаска области. Фермерите ще получат парите съгласно декларираното предпочитание – по посочена от тях банкова сметка или в брой на касите на Областните дирекции по сигурност на храните - Ямбол и Бургас.

Всички стопани – претенденти за подкрепяне по схемите за животни по линия на директните заплащания от засегнатите общини, в период от 15 дни след ликвидирането на огнището, би трябвало да подадат заявление за форсмажорни условия по пример в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “.

Засилват се и ограниченията за биосигурност в засегнатите общини в Ямболска и Бургаска области. На входно-изходните пътища на обитаемоте места в 10-километровата зона за наблюдаване към огнищата се вкарват в употреба площадки за стерилизация, на която подлежат всички преминаващи транспортни средства и хора.

Представители на Европейската дирекция по опазване на здравето и политиката на потребителите пък идват на задача у нас по покана на Българската организация по сигурност на храните. Целта е на място да се откри дали ограниченията, подхванати от българските управляващи за неразпространение на чумата по дребния добитък, дават отговор на условията, разпоредени от Европа. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР