Изплащането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската

...
Изплащането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската
Коментари Харесай

Президент и главен мюфтия искат държавата да плаща заплатите на имамите у нас

Изплащането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската страна е решителна крачка към тяхното стабилно приобщаване към обществото . Тази позиция сплоти мнението на президента Румен Радев и основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи по време на тяхната среща в постройката на президентската администрация.

Според основния мюфтия заплатите на имамите не са огромна сума за една страна, само че са с голямо духовно и обществено значение . Обсъдена бе и вероятността образованието на мюсюлманските духовници да става у нас по одобрени от българската страна просветителни стратегии.

Обсъдена бе и вероятността образованието на мюсюлманските духовници да става у нас по одобрени от българската страна просветителни стратегии .
 Мюсюлманите у нас да не провеждат всеобщи събирания, поучават от Мюфтийството
Мюсюлманите у нас да не провеждат всеобщи събирания, поучават от Мюфтийството

Вярващите да не се прегръщат, болните да стоят вкъщи, да няма ифтар и сюннет

Традиционно президентът е хазаин на благотворителната вечеря ифтар, с която стартират религиозните пости за мюсюлманите - свещеният месец Рамазан преди отбелязване на Рамазан Байрам. През 2020 година вечерята ифтар бе анулирана поради въведените епидемиологични ограничения и бе изразено общо очакване за възобновяване на традицията през идната година.
 Алекс Алексиев: Недопустимо е Дианетът да финансира Мюфтийството
Алекс Алексиев: Недопустимо е Дианетът да финансира Мюфтийството

Анализаторът допуска, че има спогодба сред ГЕРБ и Движение за права и свободи

Припомняме, през юни 2017 година стана ясно, че 600 имами в България не бяха получавали заплати от два месеца. Тогава формалните дарения от Турция за активността на имамите в България бяха към 2 млн. лв. . Няма официалнии данни за финансиране и образование от Саудитска Арабия .

Обучението на мюсюлмански духовници в България се прави в три духовни учебни заведения в Шумен, Момчилград и Русе . Кадрите от тях могат да продължат обучение във всеки ВУЗ у нас, а Висшият ислямски институт е в София .

Част от българските мюсюлмански водачи получават финансиране от Турската страна - Комисията по вероизповеданията - Дианет.
 Менда Стоянова: Искането на Турция да извиним задълженията на Мюфтийството бе изненада
Менда Стоянова: Искането на Турция да извиним задълженията на Мюфтийството бе изненада

Дариткова препоръчана след диалог сред Цветанов и Борисов

В рецесия и държавните, и религиозните институции би трябвало да предизвикват солидарността , милосърдието и взаимопомощта сред хората, сподели президентът Румен Радев по време на срещата.

В центъра на вниманието и на политиката, и на религията, би трябвало да бъде грижата за хората, акцентира основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи. Той добави, че днешната рецесия е добър мотив обществото ни да се замисли дали е подходящ опитът да се търгува с всичко в днешния свят - с политика, с вяра, с медицина .
 И ромски организации обезпокоени от
И ромски организации обезпокоени от " образования " по махалите

Предлагат ромски комисари по места да работят с полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР