Изплащането на пенсиите за първия месец на новата година ще

...
Изплащането на пенсиите за първия месец на новата година ще
Коментари Харесай

Изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв. към тях започва на 7 януари

Изплащането на пенсиите за първия месец на новата година ще се извърши в интервала сред 7 и 20 януари. Пенсиите ще се изплащат с преизчислен размер в сходство с влезлите в действие на 25 декември промени в пенсионното законодателство, оповестиха от Национален осигурителен институт.

Тежестта на годините застрахователен стаж от 1,2% е изменена на 1,35% за всяка година застрахователен стаж. Минималният размер на главната пенсия за застрахователен стаж и възраст е повишен от 300 на 370 лв..

Нараства и минималният размер на получаваните една или повече пенсии без добавките към тях – от 1440 на 1500 лв., а размерът на обществената пенсия за напреднала възраст към този момент е 170 лева

Съгласно разпореждане на Министерски съвет с пенсиите за януари всички пенсионери ще получат и еднократна спомагателна сума от 60 лева към пенсиите си.

Очаква се Национален осигурителен институт да изплати еднократна добавка от 75 лева към пенсиите на всички пенсионери със почнал, приключен имунизационен курс или с сложена бустерна доза. Същият тласък ще получат и пенсионерите, които ще си слагат ваксина от 1 януари до 30 юни. За добавката не би трябвало да се подават спомагателни заявки.

Изплащането на сумите ще става през пощенските станции по график, който ще бъде авансово разгласен. Пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще ги получат по сметките си на 7 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР