Изпиването на 3 или повече чашки кафе дневно пази от

...
Изпиването на 3 или повече чашки кафе дневно пази от
Коментари Харесай

3 или повече чаши кафе дневно намаляват риска от чернодробни заболявания

Изпиването на 3 или повече чашки кафе на ден пази от съществени чернодробни болести, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.
Двадесет и шест годишното проучване обхванало над 14 000 американци и не е разкрило причинно-следствена връзка. Все отново било открито, че участниците, които изпивали 3 или повече чашки кафе на ден, са с 21 на 100 по-малка възможност да бъдат приети в болница поради чернодробни заболявания, предава Българска телеграфна агенция.
"Любителите на кафето са с по-малък риск от чернодробни заболявания - съобщи ръководителката на проучването доктор Мариана Ласо от университета "Джонс Хопкинс " в Балтимор. - Ниските и умерени равнища на кафето наподобява не са нездравословни за черния дроб. "
Участниците попълнили въпросници за хранителния си режим, които включвали въпроси за потреблението на кафе и за здравословното им положение за 26-годишен интервал. Връзката сред потреблението на кафе и по-доброто здраве на черния дроб била открита даже откакто учените взели поради редица фактори, като раса, приходи, други здравословни проблеми.
"Виждането, че потреблението на кафе е потребна за черния дроб, не е ново - съобщи специалистът по чернодробните заболявания доктор Дейвид Бърнстийн от медицинския инстиитут "Файнстийн " в Манхасет, Ню Йорк. - Широкомащабни проучвания, обхванали общо над 430 000 участници, заключиха, че потреблението на кафе доста понижава риска от цироза. Резултатите от актуалното проучване удостоверяват данните, че кафето е обвързвано с по-малък риск от развиване на чернодробно заболяване в напреднал етап. "
Резултатите от проучването бяха показани на годишната конференция на Американското сдружение по хранене в Бостън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР