Изпитването на експерименталното антивирусно хапче срещу Covid-19 на компанията Pfizer

...
Изпитването на експерименталното антивирусно хапче срещу Covid-19 на компанията Pfizer
Коментари Харесай

Пфайзер с хапче срещу вируса, намалява с 89 % риска от хоспитализация и смърт

Изпитването на пробното антивирусно хапче против Covid-19 на компанията Pfizer Inc беше прекъснато по-рано от плануваното, откакто досегашните резултати демонстрираха, че лекарството понижава с 89% възможностите за хоспитализация или гибел при пълнолетни лица, изложени на риск от развиване на тежко коронавирусно заболяване, заяви в петък компанията, представена от Ройтерс.

Резултатите наподобява надминават тези, следени при хапчето " молнупиравир " (molnupiravir) на компанията Merck & Co Inc, за което беше показано, че понижава на половина вероятността от гибел или хоспитализация за пациенти с Covid-19, които също са с висок риск от съществено заболяване.

Все още обаче не са налични цялостните данни за изпитванията на хапчета на двете компании.

Междувременно Pfizer съобщи, че възнамерява да даде междинни резултати от изпитването за своето хапче, което се дава в композиция с по-стар антивирусен препарат, наименуван ритонавир (ritonavir), на Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) като част от приложението за незабавна приложимост, което беше подадено през октомври.

Комбинираното лекуване, което ще носи комерсиалната марка Paxlovid, се състои от три хапчета, прилагани два пъти на ден.

Планираният разбор на 1219 пациенти в изследването на Pfizer преглежда хоспитализациите или смъртните случаи измежду хора, диагностицирани с лек до сдържан Covid-19 с най-малко един рисков фактор за развиване на тежко заболяване, като затлъстяване или по-голяма възраст.

Установено е, че 0,8% от тези, получили лекарството на Pfizer в границите на три дни след появяването на признаците, са били приети в болница и никой не е умрял до 28 дни след лекуването. Това е в съпоставяне със степента на хоспитализация при 7% от пациентите, третирани с плацебо. В групата на хората с плацебо е имало и седем смъртни случая измежду инфектираните с Covid-19.

Процентите са сходни за пациентите, лекувани в границите на пет дни от признаците - 1% от лекуваните с хапчето на Pfizer група с били приета в болница, спрямо 6,7% за групата с плацебо, която включва и 10 смъртни случая, написа Блиц. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР