Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат

...
Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат
Коментари Харесай

Изпитите за шофьорски книжки ше се провеждат в нови е-зали

Изпитите за водачи на моторни транспортни средства ще се организират в нова и независима постройка към Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " /ИААА/, която разрешава да се сепарират потоците и да се създават само изпити.
Още по тематиката
В нея има общо 2 зали с по 13 работни станции, изцяло електронизирани, което отстрани субективния фактор изцяло. Местата са с четири повече във всяка една от залите. Това стана ясно след инспекцията на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров на новите изпитни зали на ИА " Автомобилна администрация " в София.

Кандидатите ще могат да научават резултатите от изпита директно след неговото привършване . Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Администрацията е отделена, което ще и разреши да прави свободно и умерено работата си. Ефектът от разделянето на потоците в последна сметка ще бъде, че ще могат да бъдат изпитвани доста повече хора, разяснява министър Тодоров.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

На въпрос ще има ли диалози с сектора за увеличение на часовете за кормуване , министър Тодоров сподели, че тематиката е отворена и връзката продължава, с цел да се откри пресечна точка сред това, което желае администрацията и това, което търси като резултат браншът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" На първо място би трябвало да се водим от концепцията за сигурност и сигурност на пътя. Часовете би трябвало да са толкоз, колкото са задоволителни, това да се случи. Лично аз съм за увеличение на часовете, само че то не би трябвало да бъде самоцел, а синхронизирано с качеството на образование ", разяснява транспортният министър.

Предстои ремонтирането на новата постройка за изпити към ИААА и в Благоевград, осведоми той.

На въпрос дали има напрежение на пристанище Варна, Тодоров разяснява: " Напрежение би трябвало да има постоянно от позиция на оперативната активност до толкоз, доколкото би трябвало да се търсят нови товари, нови пазари, с цел да могат работещите там да са спокойни, а и финансовите индикатори на сдружението да бъдат положителни. Категорично декларирам, че от позиция на редуциране на личния състав няма да има . Това е декларирано и след срещата със синдикатите. Борда на шефовете е известен за неговото решение ", уточни министър Георги Тодоров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР