Изпитаното и провереното във времето ни носи мъдрост. Народните поверия

...
Изпитаното и провереното във времето ни носи мъдрост. Народните поверия
Коментари Харесай

10 народни поверия, които се сбъдват. Какво ще се случи, ако...

Изпитаното и тестваното във времето ни носи мъдрост. Народните поверия не са за занемаряване. Те могат да се четат освен за забавление, само че е хубаво да ги имаме като едно мислено.

За по-пристрастените към препоръките на предците е значимо да съблюдават прецизно разрешените и неразрешените ритуали и даже най-обикновени дейности, изяснява За дамата.

Винаги се е считало, че някои феномени могат да плануват случките, които следват. Има редица неписани правила, които се отнасят до неща, които могат да донесат злощастие или благополучие.

В взаимозависимост от това какъв брой сте суеверни, ще се водите по избрани " правила ". В продължение следват някои национални вярвания, в които множеството хора, желаят да признаят или не, обаче имат вяра.

Ето и няколко поверия:

1.Не оставяй неизпита напитка на гостите, по този начин оставяш спор в дома.

2. Когато ластовица си направи гнездо на покрива на къщата, в този дом ще пристигна мир и успокоение.

3.Това, което ще сънувате първата нощ в нов апартамент, ще се извърши. Също по този начин, когато за първи път спите в непознат легло, помнете какво сте мечтали и сънували, ще се извърши.

4. Ако още рано сутринта се случи някаква акцидент, този ден не започвайте нищо значимо.

5. Където масата се клати, в този дом дамата има основната дума.

6. Когато гостът си потегля от вкъщи, а въобще доори не седнал, се счита, че ще взе мира от вкъщи. Също по този начин, където има дами деца, гостите би трябвало да седнат най-малко за пет минути

7. Счупена чаша ‐ в случай че в дома ви се счупи чаша, това предвещава благополучие.

8. Когато за първи път приемате бебе в ръцете си, намислете си предпочитание. В период от една година то ще ви се сбъдне.

9. Яйце с два жълтъка значи, че скоро някой ще се омъжи, черни точки на жълтъка са неприятен знак, до момента в който яйце без жълтък е много неприятен знак и огромно злощастие

10. Ако момиче подари часовник на момчето или противоположното, за тях времето ще спре ‐ следва раздяла
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР