Изпитах голяма гордост, когато синът ми Павел прояви смелост да

...
Изпитах голяма гордост, когато синът ми Павел прояви смелост да
Коментари Харесай

Здравко Здравков: Синът ми бе хазартно зависим, теглеше кредити

" Изпитах огромна горделивост, когато синът ми Павел прояви храброст да приказва за проблемите си. За мен е най-важно да дам образец на децата си. В началото отричахме, че е хазартно подвластен. Бяхме заслепени, че всичко е обикновено, че той не би го позволил. " Това описа някогашният футболен народен вратар Здравко Здравков пред Би Ти Ви.

" Сигурен съм, че доста хора си споделят, че това не може да им се случи, само че това не е по този начин. Хазартът за нас към този момент е мръсна дума. Сигурен съм, че доста родители боледуват при споменаването й. "

Самият Павел описа по какъв начин е тръгнала неговата хазартна взаимозависимост.



" Отгледан съм с доста обич. Липсвало ми е единствено наличието на родителите ми от време на време. Първите ми стъпки започнаха към 9-и клас около другари. Първо се стартира със
залози по 1-2 лв., само че след това станаха по-големи. "

" Първоначално облагите те влекат, само че след това нещо друго стартира да те дърпа. Адреналинът ти дава самочувствие, че може да се оправиш в света. Никой не знаеше, че играя. Имах измислени алибита. Отричах, че имах потребност от помощ. Опитвах се да спра самичък. "

Според татко му подвластните завличат всички към себе си.

" Колкото и да има шерване и доверие, когато съжителстваш с един подвластен, той стартира да те манипулира. Осъзнахме, че стартират да изчезват неща от у дома. Времето ме научи, че физическото наказване не е методът. Минахме през закани, гонехме се от у дома, беше сериозна драма ", споделя Здравко Здравков.

" Ставах неприятен човек, когато играех. Ставах неоткровен. Пред хората бях човек, който се труди, само че това беше маска. Зад нея бях уединен, печален и уплашен ", добавя Павел.

Той прибягнал до взимането на бързи заеми, с цел да има пари за
хазарт.

" Не ги смятах за проблем. В главата ми беше елементарно да ги върна. Дори не четях контракта. За мен бяха значими единствено парите. "

В следствие обаче неговата
хазартна взаимозависимост минава към алкохолна.

" В един миг толерансът ми към
хазарта стартира да става значителен. От боязън минах от хазарта към алкохолизма. Беше ме боязън да си погледна телефона, тъй като ме търсеха кредитори. Започвах да пия от обяд, от сутринта. Само по този начин имах самочувствие да споделям с хора. "

Павел споделя, че неговата другарка му е дала най-силния подтик да стартира своето усъвършенстване.

" За да започнеш възобновяване ти би трябвало външна мощ. Тя беше този човек за мен. Беше съкрушително. Най-трудното и най-прекрасното нещо в живота ми беше, когато се предадох и разбрах, че не мога да се оправя самичък. Щастлив съм в какъв човек се трансфорах след възобновяване си. "

" Не подценявайте зависимостта и
хазарта, само че не се опасявайте. Всеки проблем има решение ", споделя Здравко.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР