Изписват утре от Карловската болница 20-годишният младеж, завърнал се от

...
Изписват утре от Карловската болница 20-годишният младеж, завърнал се от
Коментари Харесай

Изписват 20-годишния пациент от Карлово, отрицателен е за COVID-19

Изписват на следващия ден от Карловската болница 20-годишният юноша , завърнал се от Англия, заяви за шефът на лечебното заведение доктор Христо Пелев.

Момчето, което се е върнало от Англия на 12 март, бе признато преди няколко дни в Инфекциозното поделение на болничното заведение, защото направило диабетна рецесия. Спешните медици обаче решили за по-сигурно да го заведат в МБАЛ   " Д-р Киро Попов ". 

" Оправихме му захарта - оттук насетне следва да му назначат терапия за у дома - с инсулин. Утре ще го изпишем, защото тестът му за ковид е негативна ", сподели доктор Пелев. Предстои персоналният му доктор да му издаде документ, с който на момчето да бъде провиснал инсулин от Здравната каса. 

Припомняме, че поради този случай и родителите на младежа, които са военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада, десетки военни от бригадата, контактни с тях, бяха пуснати в насилствен отпуск и карантина по домовете си. Сега те би трябвало да се върнат на работа. 

Другата пациентка в карловската боница, която се оказа положителна за COVID-19, към този момент е добре. Ще се наложи обаче да остане в Инфекциозното поделение, до момента в който две проби не потвърдят, че към този момент няма вирус в организма й. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР