Изписани още трима болни с потвърдена диагноза COVID-19 – две

...
Изписани още трима болни с потвърдена диагноза COVID-19 – две
Коментари Харесай

Изписаха трима излекувани от коронавирус от болницата в Пазарджик

Изписани още трима заболели с доказана диагноза COVID-19 – две дами и един мъж от град Пещера , оповестиха от Областната болница в Пазараджик.

Болните са изписани през днешния ден. Те са на възраст 61, 72 и 77 години. Пробите и на тримата за съществуване на вирус двукратно са негативни, общото им положение е положително и рентгенологичните промени са претърпели назад развиване. Двама от болните – мъжът и една от дамите, при постъпването са били с прояви на дихателна непълнота, само че тя е преодоляна без нужда от апаратна вентилация.

При тях се е провело лекуване с Хлорохин фосфат, с широкоспектърни антибиотици и други средства. Те ще бъдат следени от общопрактикуващ доктор в домашни условия, заяви началникът на Инфекциозно поделение на МБАЛ - Пазарджик доктор Мария Пишмишева.

Към момента остава тежко положението на 43-годишния пациент, който е на апаратна вентилация и е настанен във Второто реанимационно поделение на болничното заведение, в което се лекуват тежко заболели с доказана диагноза COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР