Изписаха , транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение

...
Изписаха , транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение
Коментари Харесай

Простреляното 2-годишно дете във Враца беше изписано от болницата

Изписаха, превозено с хеликоптер от Враца. След месец лекуване в университетската болница " Пирогов " момченцето се прибира вкъщи. В края на април 2024 година детето беше, осведомиха от " Пирогов ".

Вечерта на 13 април, хеликоптер транспортира по неотложност 2-годишно дете след огнестрелно пострадване в главата с въздушна пушка. В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го. Пироговските неврохирурзи извадиха проектила минал през едната мозъчна полусфера на детето. Това спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията детето беше настанено за интензивно лекуване детската реанимация на университетската незабавна болница " Пирогов " в продължение на повече от 2 седмици.

Към момента положението на 2-годишното дете не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница. От тук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

От лечебното заведение прецизират, че огнестрелното пострадване, поради което беше превозено детето, е извънредно тежко. Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф.

" Успех при толкоз тежки случаи може да се реализира единствено при чудесно синхронизирани дейности ", споделят от болничното заведение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР