Изписаха от болницата пребития военен във Войводиново Стотици смъртни заплахи

...
Изписаха от болницата пребития военен във Войводиново Стотици смъртни заплахи
Коментари Харесай

Заплашиха адвокат със смърт

Изписаха от болничното заведение пребития боен във Войводиново
Стотици смъртни закани е получил юрист Красимир Баков, тъй като се е заел със отбраната на ромските братя Асен и Борис Пакетови, пребили командоса Валентин Димов във Войводиново.

Заканите са получени на персоналната му Facebook страница и под журналистически материали в разнообразни осведомителни уеб сайтове. В тях възмутени жители изсипват грозни обиди и пожелания, заканват се със разпра, непосредствено декларират, че ще го убият. Някои стигат до такава степен да “пожелаят ” на юрист Баков дъщерите му “да бъдат изнасилени от роми ”.

“Децата ми са доста смутени, закани има и против дамата, с която пребивавам ”, разяснява бранителят особено за в. “Марица ”. Той е разговарял с районния прокурор Чавдар Грошев и го е уведомил за ставащото. Обмисля какви публични дейности да предприеме, защото някои закани основават чувство, че в действителност ще бъдат осъществени.

“Обществото ни е жадно за кръв и зрелища и се пробва единствено да раздава правораздаване - споделя юрист Баков. - Радвам се, че сътрудниците ме поддържаха и застанаха до мен. ”

Пловдивската адвокатска гилдия излезе с публично мнение, с което осъжда всички прояви на анонимни закани и експанзия. “Защитата на жителите се реализира от юристи, които упражняват свободно тази специалност... Адвокатът е задължен да реализира нужната отбрана по допустимо най-хубавия метод. Ето за какво, когато юристът реализира своята активност, следва да се управлява единствено от закона и всевъзможни упреци и нападки по отношение на неговата персона и професионални качества са неприемливи, още повече против членове на неговото семейство. Тези, които насочат закани, също правят закононарушение и може да се окажат упрекнати в закононарушение, при което им е нужна адвокатска отбрана. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР