Изписаха 75-годишна жена от село Петърч, успешно излекувана от коронавирус

...
Изписаха 75-годишна жена от село Петърч, успешно излекувана от коронавирус
Коментари Харесай

75-годишна пациентка успешно излекувана от коронавирус в столичната Св. Анна

Изписаха 75-годишна жена от село Петърч, сполучливо излекувана от ковид в столичната окръжна болница - УМБАЛ " Св. Анна " - София АД. Лекарите я назовават вуйна Здравка и са уверени, че тя е абсолютният рекордьор измежду болните от #Ковид19.

75-годишната жена е престояла в реанимация 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. Жената е избавена и изписана през днешния ден в положително положение.

На нейното изписване екипът се снима с усмивки, които се виждаха зад защитните маски.

Зад този необикновен триумф, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, отпред с доцент Мария Атанасова, доктор Димитър Николаков, доктор Александър Станоевски и доста други лекари, експерти, медицински сестри и санитари, обясниха от болница " Св. Анна ".

" Ден след ден положението на вуйна Здравка се подобряваше и след това отново се утежняваше. Образно казано, нейното лекуване беше като возенето с неточен асансьор - таман тръгне нагоре и се връща надолу, само че прекъсването на стремежи етаж все се отлагаше ", сподели доктор Станоевски.

Доц. Мария Атанасова, шеф на Клиниката по интензивно лекуване благодари на целия екип за сполучливото изцеление на 75-годишната пациентка.

Успехът е реализиран от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него, акцентира доцент Атанасова. А самата вуйна Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари " Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си признателност към всички в университетска болница " Света Анна ". С моето изцеление направихте същинско знамение ", сподели признателната пациентка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР