Изписаха 49-годишният старши сержант от Карлово, за който беше установено,

...
Изписаха 49-годишният старши сержант от Карлово, за който беше установено,
Коментари Харесай

Изписаха от болницата военния, заразен с коронавирус

Изписаха 49-годишният старши сержант от Карлово, за който беше открито, че е инфектиран с ковид, съобшават от болничното заведение в Пловдив.

Той бе на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след възстановяване на индикаторите му бе екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение съгласно всички одобрени протоколи за това и 2 поредни негативни проби за ковид.

Към момента той е в положително здравословно положение като след 12 дни интензивно лекуване той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

" Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкоз бързо възобновяване ", разяснява доктор Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лекуване на пациенти с covid-19 в УМБАЛ " Пълмед ".

Припомняме, че старши сержантът постъпи в болничното заведение на 30-ти март след превеждане от МБАЛ " Карлово " със признаци на затруднено дишане, кашлица, температура и съпътстващо заболяване диабет,както позитивна проба за ковид.

След като е настанен в болничното заведение в Пловдив е интубиран и му е извършено интензивно лекуване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР